Το ψάρι φαίνεται να έχει ιδιαίτερη γεύση για τα παιδιά και συνήθως δεν αποτελεί αγαπημένη τροφή. Ας δούμε μαζί με ποιους τρόπους μπορούμε να τους προσφέρουμε αυτή την πολύτιμη τροφή!
Ξεκινάμε με ψάρια με μαλακό κρέας και λίγα κόκκαλα όπως είναι ο μπακαλιάρος, η γλώσσα, το πανκάσιους και η πέρκα.
Είναι ιδανικά για να παρασκευάσουμε σπιτικές κροκέτες ψαριού. Οι μικρές μπουκίτσες με το χρυσαφί κουρκούτι είναι δελεαστικές και πιο διαχειρίσιμες για τα παιδιά!
Φροντίζω το μαγείρεμα να είναι ελαφρύ! Προτιμώ να το ψήσω στο φούρνο ή ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι παρά να το τηγανίσω. Έτσι το ψάρι διατηρεί όλα του τα θρεπτικά και είναι πιο ελαφρύ στην πέψη.
Το κάνω σούπα! Τα παιδιά λατρεύουν τις σούπες και φαίνεται να είναι ιδανικός τρόπος εισαγωγής του ψαριού στη διατροφή τους.
Προσφέρουμε εξίσου υγιεινά αλλά και δελεαστικά συνοδευτικά! Το τραπέζι μπορεί να έχει φρέσκα ή μαγειρεμένα λαχανικά, πατατούλες ψητές, ψωμάκι, λεμόνι αλλά και μυρωδικά.
Δείχνουμε στο παιδί πως να φτιάχνει μπουκίτσες! Ενθαρρύνουμε το παιδί να επιλέγει μόνο του τα λαχανικά αλλά και την ποσότητα ψαριού που θα τρώει σε κάθε μπουκιά. Κάθε πιρουνιά λοιπόν μπορεί να αποτελεί ένα γευστικό πείραμα!
Σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι τα παιδιά χρειάζονται περισσότερο χρόνο να εξοικειωθούν με μια νέα γεύση (8-10 δοκιμές!). Για το λόγο αυτό προσφέρουμε χρόνο σε κάθε δοκιμή πριν περάσουμε στην εισαγωγή νέου ψαριού.