Μπανανόψωμο – Μπανανοκέικ – όπως και να το ονομάσεις, σίγουρα θα το απολαύσεις!

Χρησιμοποίησε τις υπερ-ώριμες μπανάνες που ξέμειναν στον πάγκο σου για την ευκολότερη, και πεντανόστιμη συνταγή, για το μπανανόψωμο, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο. Εγγυημένα θα γίνει το αγαπημενο snack όλης της οικογένειας!

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς:

4 ώριμες μπανάνες
3 αυγά
100g φυστικοβούτυρο (ή ταχίνι)
70g αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι καρύδας (πιο αρωματικό)
2 κ.γλ baking powder
1 κ.γλ. κανέλα σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1/3 φλ. σταγόνες σοκολάτας υγείας (~80g)
1-2 χούφτες καρύδια ή pecan -προαιρετικά

Tip
Μπορείς να αντικαταστήσεις 35g φυστικοβούτυρο με 60ml coconut oil – θα δώσει εξαιρετικό άρωμα!

Πάμε να το φτιάξουμε!

Πολτοποιούμε σε μπολ ή mixer τις μπανάνες.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα – ένα, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε το μείγμα. Με την ίδια τακτική ακολουθεί και το φυστικοβούτυρο.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά, εκτός της σοκολάτας και ομογενοποιούμε ξανά.
Τέλος, προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά μια τελευταία φορά – αυτό το κάνουμε για να πάνε παντού κι όχι εξαρχής στον πάτο του μπολ!

Παράλληλα…
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε (ή βάζουμε λαδόκολλα) μια φόρμα για κέικ (μικρό σχετικά μέγεθος για τα αναγραφόμενα υλικά) και προθερμαινουμε τον φούρνο στους 180ﹾC.

Τέλος, τοποθετούμε το μείγμα μας στο ταψακι και ψήνουμε για περίπου 45-50 λεπτά

Tip
Εάν επιθυμούμε να τα κάνουμε σε φόρμα cupcakes τότε ο χρόνος ψησίματος μειώνεται!

Αφού βεβαιωθουμε ότι ψήθηκε (με το κλασικό κόλπο της οδοντογλυφίδας). Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.

Κόβουμε και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το καλύτερο banana bread ever!

Enjoy!!