Σε όλο τον κόσμο βρίσκεται σε εξέλιξη η πανδημία του Covid 19. Όλες οι κυβερνήσεις πήραν μέτρα για την αντιμετώπισή της, όπως για παράδειγμα το να τεθούν σε αναστολή όλες τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες του σύγχρονου κόσμου για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, ακόμη και έτσι, η ζωή συνεχίζεται και οι άνθρωποι συνεχίζουν να εξελίσσονται ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. 

Μια από τις δημοφιλέστερες δραστηριότητες εν μέσω πανδημίας είναι η άσκηση. Τα συνεχόμενα lockdown τα οποία επιβλήθηκαν σε πολλές χώρες, δυστυχώς δεν αφήνουν περιθώρια για πολλές δραστηριότητες. Έτσι, η άσκηση είναι μια ιδανική διέξοδος για κοινωνική έκφραση, ψυχαγωγία και ψυχολογική ανάταση. Αυτή την περίοδο βλέπουμε ανθρώπους κάθε ηλικίας να βγαίνουν έξω για περπάτημα ή για τρέξιμο. Ανθρώπους να εκτελούν ποικίλα προγράμματα προπόνησης σε εξωτερικό χώρο ή και στο σπίτι με ελάχιστο ή και καθόλου εξοπλισμό, υπενθυμίζοντας ότι όταν πραγματικά θέλεις να γυμναστείς μπορείς. Για ποιον λόγο όμως πρέπει να γυμνάζεται κάποιος; Φυσικά, όλοι επιθυμούμε ένα ωραίο σώμα αλλά βασικότερος λόγος είναι η βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής.

Μπορούμε να χωρίσουμε την χρησιμότητα της άσκησης σε δυο τομείς: α) Πρόληψη και β)  Θεραπεία

Στον τομέα της πρόληψης η συστηματική άσκηση: 

 • μειώνει σημαντικά την πιθανότητα για καρδιαγγειακά νοσήματα
 • μειώνει σημαντικά την πιθανότητα, σχεδόν για πάνω από το 80% των καρκίνων
 • η άσκηση με αντιστάσεις καθυστερεί ή προλαμβάνει 

την οστεοπόρωση 

 • δημιουργεί ψυχολογική σταθερότητα
 • αυξάνει την αποδοτικότητα στην εργασία
 • μειώνει την ανάπτυξη ορθοπεδικών προβλημάτων
 • προλαμβάνει τραυματισμούς μυών ή αρθρώσεων
 • χτίζει ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Στον τομέα της θεραπείας η άσκηση χρησιμοποιείται:

 • στη θεραπεία από καρδιαγγειακά νοσήματα
 • για βελτίωση ορθοπεδικών προβλημάτων
 • για αποκατάσταση τραυματισμών μυών ή αρθρώσεων
 • για αποκατάσταση μετά από διάφορες χειρουργικές επεμβάσεις πάσης φύσεως.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί λόγοι να ενταχθεί η γυμναστική στον καθημερινό τρόπο ζωής. ‘Ειδικά την περίοδο αυτή, υπάρχει περισσότερος διαθέσιμος χρόνος και είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα οφέλη της. 

Με ποιο τρόπο να ξεκινήσω να γυμνάζομαι;
Τώρα που οι χώροι εκγύμνασης είναι κλειστοί είναι αναγκαίο, η βοήθεια ενός ειδικού σε θέματα της άσκησης. Ο γυμναστής είναι ο άνθρωπος που μπορεί να προγραμματίσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλεύσει, να δώσει κίνητρο, να μυήσει, καλύτερα από τον καθένα, κάποιον που θέλει να αρχίσει να ασκείται. Τέλος, είναι το πρόσωπο που μπορεί να βάλει ποικιλία ασκήσεων στην προπόνηση και να κάνει τον τρόπο άθλησης πολύ συναρπαστικό.
Τι αλλαγές να περιμένω από τις προπονήσεις;
Τα αποτελέσματα είναι ορατά από τις πρώτες προπονήσεις. Αλλάζει η διάθεση προς το καλύτερο και βελτιώνεται η ορθοσωμία. Επιπλέον, αυξάνεται  η αποδοτικότητα στις καθημερινές δραστηριότητες και ολοκληρώνονται πιο εύκολα οι επαγγελματικές υποχρεώσεις. Επίσης, το σώμα αλλάζει προς το καλύτερο, μέρα με τη μέρα, προπόνηση με την προπόνηση. 

Αναντίρρητα, η φυσική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τη διατροφή είναι τα πιο αποτελεσματικά μέσα για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η άσκηση αποτελεί ένα από τα πιο αξιόπιστα όπλα  που έχει η ανθρωπότητα για την αντιμετώπιση των υγειονομικών κρίσεων. Σε αυτή την πρωτόγνωρη και ιδιαίτερη κατάσταση που βιώνουμε παγκοσμίως, δημιουργήθηκε μια ιδανική ευκαιρία για όλους να υιοθετήσουμε και να εφαρμόσουμε έναν καλύτερο τρόπο ζωής μέσα από την άσκηση και την υγιεινή διατροφή. Μέσα από τον οργανισμό που δημιουργήσαμε, το Fitme_Nutrime, στα επόμενα άρθρα θα προσπαθήσουμε να θίξουμε θέματα από τις διάφορες πτυχές του Fitness. Θα χαρούμε να σας έχουμε μαζί μας σε αυτό το ταξίδι.

Με εκτίμηση, η ομάδα του FitmeNutrime

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *